Alloha :D You've trapped in my planet:P. Don't ever forget to tag and visit Ain's blog @www.mizzainzulkifle.blogspot.com . so much love, AIN . .

Final Countdown : Sem 4

Assalamualaikum yooohoo everybadehhh !

Rindunya dekat blog ni sebab dah lama tinggal. Bukan apa, Sem 3 was so hectic I can't even describe how disastrous my life was to finish up all the killing assignments ! But Alhamdulillah, I had successfully went through Sem 3 (even though I was actually dying...hahaha ) ;)

Now, here comes the most important sem for all IB students....SEM 4..Pheww phew phew nak exam dah beb ! Tinggal 4 bulan je 4 bulaaaaaan ! 
Walaupun sem ni tak lah bermula dengan baik sebab saya telah experience satu perkara yang amat berat dalam hidup, tapi semangat tu alhamdulillah, masih kuat !

Dan Ain bersyukur sangat sebab Allah gembirakan hati Ain, sebab dia bagi ain 3 offer uni dari United Kingdom. Ain ingat lagi masa first apply dulu ya Allah, takutnya tak dapat placement...Tapi Allah dah makbulkan doa..punyalah Allah sayang dekat hamba-hambaNya..perasaan sedih diganti dengan perasaan yang begitu indah ! :")

So Ain dah dapat University of Manchester, Cardiff University, University of Sheffield.

Still ingat lagi Ain menangis masa dapat Manchester.Manchester memang first choice Ain. Time tu baru bangun. Bila tengok fon, UCAS hantar email. Dah la seram semacam je ayat dia. 

"Something has changed in your UCAS application" Pehh bunyi macam saspen giloss. Tapi memang saspen pun. Sebab dia kata sama ada kena pergi interview/ kena reject/ dapat offer. 

Cardiff pulak Ain dapat masa tengah stress2 buat assignment. Tiba-tiba masuk email ayat saspen tu. Haha. Happy sangat sebab Cardiff ni pulak second choice. Allahu, baiknya Allah beri dua uni pertama yg Ain idamkan..

Sheffield baru dapat Sabtu lepas masa tengah sembang-sembang dengan family. Ain rasa happy sangat sebab banyak nikmat Allah bagi..

Sekarang tengah tunggu dua lagi uni, University of Essex dan University of Edinburgh..Tapi Edinburgh tu macam reluctant nak masuk sebab dia je kos 4 tahun so ain letak last choice. Hihihi.

Btw, Ain apply course Accounting and Finance :)

So cukuplah setakat ni. Nak celoteh lama-lama banyak lagi kerja nak buat. Saja rest kejap.
Doakan agar Ain berjaya dalam IB. Impian Ain harap2 tercapai la...Amiiin :)





2 comments:

  1. Pandainya Ain dapat offer 3 uni luar negaraaaa!!!!!! Jelessnya!!!
    I wish you the best in your studies Ain! Biasalah banyak kerja kan nak dekat2 habis ni. nanti nak fly jgn lupa bagitahu :)

    ReplyDelete